Forum - Eten en drinken - LFF Recept 1
Geplaatst door JoriZQ dinsdag 30 november -0001 om 09:28
JoriZQ - zondag 2 december 2001 - 21:38 - Redactielid
Plaatselijke snackbar/anderszins afhaalcentrum bezocht vandaag voor de noodzakelijke levensvoorwaarde "eten"? Zo niet RobzQ & JoriZQ:
Gepocheerde forel met knoflook/dille-mayonaise
Aardappelgratin en ratatouille
Gepocheerde forel:
0,7 l droge witte wijn
0,2 l witte wijnazijn (gewone azijn mag ook)
1 ui (in ringen gesneden)
1 teentje knoflook (geperst)
5 hele kruidnagels
1 winterpeen (geschild, in plakjes gesneden)
1 citroen (in schijfjes gesneden)
1 laurierblaadje
1 eetlepel peterselie (vers of gedroogd)
1 tl zwarte peperkorrels (anders gemalen peper)
2 forellen (of zalmfilet, snapper of zeebaars)
Ingredienten (behalve de vis) in een ruime pan doen en aan de kook brengen. 30-35 minuten laten doorkoken. Zeven. Vis met kookvocht ongeveer 15 minuten net niet laten koken. Serveren met knoflook/dille-mayonaise.
Knoflook/dille-mayonaise:
1 teentje knoflook (geperst)
1 theelepel dille
mayonaise
Ingredienten mengen.
Aardappelgratin:
4 aardappelen (geschild en in dunne plakken)
30 g boter
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook (geperst)
peper (bij voorkeur versgemalen)
paneermeel
150 g cheddar (geraspt of in plakjes)
75 g geraspte parmezaanse kaas
Oven voorverwarmen op 180 graden. Boter, olie peper en knoflook in een pannetje verhitten. Ovenschaal invetten. Eerste laag aardappelschijfjes op de bodem van de schaal leggen. Bestrijken met een gedeelte van de knoflookolie. Bedekken met een gedeelte van de cheddar, paneermeel en parmezaanse kaas. Op deze wijze laag voor laag aanbrengen tot de ingredienten op zijn. Afsluiten met een laagje kaas. 1 uur in de oven bakken.
Ratatouille:
zout
1 courgette
2 eetlepels olijfolie
1 grote ui (geschild en in 8 stukken gesneden)
1 rode paprika (in grote stukken)
1 groene paprika (ook in grote stukken)
2 teentjes knoflook (geperst)
2 theelepels suiker
peper (versgemalen indien mogelijk)
1 eetlepel rode wijnazijn (of gewone azijn)
1 klein blikje tomatenpuree
20 ml droge witte wijn
50 g parmezaanse kaas
Courgette wassen, in schijfjes (5 mm) snijden, zouten en 30 minuten laten staan. Afspoelen en uit laten lekken/droogdeppen. In een braadpan olie verhitten en ui goudbruin bakken. Paprika toeveoegen en op hoog vuur bakken. Courgette en knoflook toevoegen en op middelhoog vuur bakken. Suiker, peper, azijn, tomatenpuree en wijn toevoegen. Met deksel op de pan 30 minuten laten sudderen op matig vuur. 5 minuten voor het serveren parmezaanse kaas erdoor mengen.
HallelujaH...
(c) 2001 Catering "Les Freres Fous"[edit]Deze boodschap is aangepast door JoriZQ - 20011206213829[/edit]
RobzQ - maandag 3 december 2001 - 09:52 - Admin
JoriZQ - maandag 3 december 2001 - 14:05 - Redactielid
RobzQ - maandag 3 december 2001 - 14:32 - Admin
nee hoor het was erg lekker
Leuke icon trouwens. Misschien ook maar eens ergens toevoegen :kok: ofzoiets..
RobzQ - donderdag 6 december 2001 - 19:07 - Admin
JoriZQ - donderdag 6 december 2001 - 21:37 - Redactielid
RobzQ - donderdag 6 december 2001 - 21:38 - Admin
JoriZQ - donderdag 6 december 2001 - 21:39 - Redactielid
romanski - vrijdag 7 december 2001 - 00:21 - VIP
Dj BaSe_ZuM - vrijdag 7 december 2001 - 07:18 - VIP
JoriZQ - vrijdag 7 december 2001 - 09:28 - Redactielid