Lid worden? Inloggen!

Deze website maakte gebruik van cookies. We gebruiken enkel functionele cookies die er zijn er om de gebruiksvriendelijkheid van de website voor onze gebruikers te verbeteren. Wij maken GEEN gebruik van trackingcodes, of andere advertenties / marketing gerichte cookies. (Meer informatie). Klik op OK om akkoord te gaan met het gebruik van cookies.

OK

Forum - Eten en drinken - LFF Recept 2

Geplaatst door JoriZQ dinsdag 30 november -0001 om 20:15

I love Luka
0

I love Luka

JoriZQ - vrijdag 28 december 2001 - 20:15 - Redactielid

I love Luka
0

Jawel, een Iers recept! Dat is altijd weer kort door de bocht koken, wat ik u brom! Komt-ie:

Ierse vispastei

750 g witte visfilet
2 preien, gesneden
2 reepjes citroenschil
snufje nootmuskaat
8 peperkorrels
2 laurierblaadjes
6 takjes peterselie
6 dl melk
30 g boter
1 teentje knoflook, geperst
1 bosje lente-uitjes, gesnipperd
2 eetlepels bloem
1 kg aardappelen, gekookt en gepureerd
gemalen peper
1 theelepel paprikapoeder

Oven voorverwarmen (200 graden). Visfilets met citroenschil, nootmuskaat, peperkorrels, laurier, peterselie en melk zonder deksel 15 minuten laten pruttelen tot de vis gaar is. Visfilets verwijderen, kookvocht afgieten en bewaren. Knoflook, prei en lente-uitjes op laag vuur in boter fruiten. Helft van het preimengsel uit de pan nemen en bewaren. Bloem door de resterende helft van het preimengsel mengen tot een glad geheel. Bewaarde kookvocht met extra melk of room aanvullen tot 3,75 dl en toevoegen. Roerend aan de kook brengen, 1 minuut laten doorkoken. Visfilets in stukken door de saus mengen. Bewaarde helft van het preimengsel door de aardappelpuree mengen. Saus en puree met peper kruiden. Vissaus in een ingevette ovenschaal gieten en met puree bedekken. Bestrooien met paprikapoeder en circa 20 minuten in de oven bakken.

Succes ermee, maar dan op z'n Iers ofzo... 

I love Luka

Pagina : [1]

Top

U bent niet ingelogd. U moet geregistreerd zijn om te kunnen reageren op deze site. Klik hier om te registreren