Lid worden? Inloggen!

Wakker Dier voert actie langs snelwegen

RobzQ - maandag 12 mei 2003 - 11:32


0

Stichting Wakker Dier voert deze week actie langs snelwegen en spoorlijnen bij Den Haag, Amsterdam en Utrecht. De organisatie zal hier met spandoeken demonstreren tegen de ruimingen vanwege de vogelpest. Wakker Dier begon de actie maandag in Utrecht.

De spandoeken worden alleen opgehangen op de momenten dat er files zijn om het verkeer niet in gevaar te brengen. Volgens het ministerie van Landbouw zijn er inmiddels 25,6 miljoen dieren geruimd.

Wakker Dier hoopt dat mensen na het zien van de acties biologisch vlees of vegetarisch zullen gaan eten. De organisatie roept de overheid op om dieren voortaan te gaan vaccineren. Sinds de uitbraak van de vogelpest zijn er inmiddels 250 bedrijven besmet verklaard. Het aantal verdenkingen van vogelpest stond vrijdag op elf gevallen. Een deel daarvan bestaat uit zogenaamd hobbypluimvee. Sinds vrijdag worden er ook geen vleeskuikens uit Duitsland geïmporteerd. Op een Duitse boerderij werd ook het vogelpestvirus aangetroffen.

Minister Veerman van Landbouw wil na de vogelpest een discussie starten over de toekomst van de veehouderij in Nederland. Wakker Dier vindt een dergelijke discussie overbodig en verwijst naar de conclusies van de commissie Wijffels waarin alle belangenpartijen vertegenwoordigd waren. De commissie concludeerde dat de Nederlandse bio-industrie toe moet naar een kleinschaligere diervriendelijkere veehouderij.

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij