Lid worden? Inloggen!

CD : Skin Fleshwounds

wiki - vrijdag 20 juni 2003 - 10:23


0

Skunk Anansie is verleden tijd. Frontvrouw Skin is terug en heeft meer dan één metamorfose ondergaan. Wiki luisterde de nieuwe CD en schreef de volgende CD-bespreking van haar nieuwe cd 'Fleshwounds'.

Skunk Anansie is verleden tijd. Frontvrouw Skin is terug en heeft meer dan één metamorfose ondergaan. Het schreeuwerige en gevaarlijke lijkt eraf, en in de plaats -jawel, iedere recensent heeft het erover- zachte, donzige haartjes. Knuffelbeesten onder ons, kom toch maar niet te dichtbij. Skin is Trasheden Lost, maar eens te meer furieus en wraakzuchtig binnenin. Thom Yorke mag dan wel zeggen 'listen to my voice, but neglect my words', één ding weten we bij het beluisteren van 'Fleshwounds' wel zeker: voor geen geld ter wereld willen we in de schoenen staan van de vrouw die aan de basis ligt van dit break-up album. 'Ik geef toe dat ik wil dat zij zich klote voelt, en daar ga ik dan ook voor zorgen'. Stoere praat van La Skin, maar het album heeft toch maar mooi een hoog 'I've got the blues'-gehalte.

Een handvol soulful nummers, waaronder Don't let me down en The trouble with me, waar de stem op de voorgrond komt. Een verademing in poppy tijden, indeed. You've made your bed had dan weer de soundtrack van een ruwe tearjerker kunnen zijn en Lost en Listen to yourself beloven sterke festivalnummers te worden. Op die laatste hoor je trouwens de massa al op en neer daveren en de hoge tonen over de weide galmen.

Jaja, dromen mag altijd! In interviews beweert ze met trots dat Skunk Anansie één van de beste livebands ooit was, afwachten of ze dat solo ook kan waarmaken. Wedden van wel? (gh)

Wiki : hey, mensen hier die verstand hebben van reviews? Graag jullie mening hierover, thanks!

Link : CD : Skin Fleshwounds

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij