Lid worden? Inloggen!

Forum - Nieuws, Actualiteiten, Sport - Veelplegers op internet?

Geplaatst door RobzQ woensdag 30 november -0001 om 20:09

0

Ruler of Rulers!

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij

RobzQ - dinsdag 6 januari 2004 - 18:42 - Admin

zeeque
0

De suggestie van de Utrechtse korpschef Vogelzang om zogenaamde veelplegers uit de anonimiteit te halen heeft al veel stof doen opwaaien. De korpschef wil zijn doel bereiken door gegevens, zoals een foto, van deze draaideurcriminelen op internet te plaatsen.

Een veelpleger is volgens de politie iemand die meer dan tien keer een proces-verbaal kreeg voor een misdrijf, waarvan minimaal één in de laatste twee jaar.

Er wordt verschillend gereageerd op de plannen van Vogelzang. De burgemeester van Utrecht en de Amsterdamse politie vinden het een goed idee. Het OM en de linkse partijen als Groen Links zijn tegen.

Wat is belangrijker? De privacy van een draaideurcrimineel of het voorkomen van letsel en schade bij potentiele slachtoffers van de crimineel?

Ruler of Rulers!

RobzQ - donderdag 8 januari 2004 - 10:14 - Admin

zeeque
0

Tilburgse videotheken hangen foto's veelplegers op

TILBURG - Twee Tilburgse videotheken hebben portretten van veelplegers opgehangen in hun zaken. Het gaat om foto's die afkomstig zijn van opnames van videocamera's. Onder de foto staat de tekst 'wij mogen hier niet meer binnenkomen'. Het gaat om een aantal jongeren die in december video's en dvd's hebben gestolen bij de verhuurbedrijven.

De Cinematheek in de Willem II-straat heeft de portretten in de zaak hangen. Videoland aan het Koningsplein heeft de foto's op de deur en bij de kassa hangen. - nu.nl

Ruler of Rulers!

Sputnik - donderdag 8 januari 2004 - 10:49 - VIP

Blub!!
0

vind het lot van de slachtoffers en het voorkomen van nieuwe slachtoffers zwaarder wegen als de privacy van veelplegers. En misschien dat deze actie een hoop veelplegers doet stoppen met hun praktijken..

wiki - donderdag 8 januari 2004 - 20:04 - VIP

0

dat idee om winkeldieven op te sluiten in een kooi.. klinkt als een moderne versie van de schandpaal

la nuit je ne mens plus

RobzQ - donderdag 8 januari 2004 - 20:09 - Admin

zeeque
0

dat idee om winkeldieven op te sluiten in een kooi.. klinkt als een moderne versie van de schandpaalEn hoe erg is als een dader zich daardoor ongemakkelijk zou voelen? Ik heb vroeger ook wel eens iets uit de winkel gestolen, jeugdzondes, maar dat was snel voorbij nadat ik gepakt werd en de politieauto mij op kwam pikken midden in het drukke winkelcentrum van Eindhoven.

Je wordt best wel klein als iedereen je in die auto ziet zitten terwijl je langzaam tussen het winkelend publiek door rijdt op weg naar het politiebureau.

Ruler of Rulers!

Delen op facebook Delen op twitter Delen via NUjij

Pagina : [1]

Top

U bent niet ingelogd. U moet geregistreerd zijn om te kunnen reageren op deze site. Klik hier om te registreren